Een vakantiehuis aan zee bij Ouddorp

De Zwaluwstee en directe omgeving

vogelviewDe Zwaluwstee is een ruim vakantiehuis aan de rand van de duinen en op loopafstand van de zee. Het is gelegen in het uiterste westen van Goeree, vlakbij de Vuurtoren van Ouddorp. Bij donker scheren de lichtstralen van de toren over de Zwaluwstee. En altijd hoor je het ruisen van de zee.

De Zwaluwstee is oorspronkelijk het huis van de hoofdlichtwachter van de Vuurtoren Ouddorp Westhoofd. Deze vuurtoren is een van de laatste bemande vuurtorens van Nederland, beschikt over het sterkste licht van Nederland en dient nu als de verkeerstoren voor de haven van Rotterdam. In 2007 werd de toren een Rijksmonument. De Zwaluwstee is gebouwd in 1910 en is samen met de andere vroegere lichtwachters huizen ‘beschermd dorpsgezicht’.

Het huis is gelegen direct aan het natuurgebied het Volgerland van Natuurmonumenten. Dit 100 ha grote gebied aan de binnen-duinrand vormt een belangrijke natuurverbinding tussen de duinen en de strandpolders en maakt onderdeel uit van de ecologische hoofdstructuur. De voormalige landbouwgrond is prachtige natuur geworden en is nu de broed- en verblijfsplaats voor vele soorten vogels. Het gebied is toegankelijk middels een 5km lange wandelroute

Omgeving Kop van Goeree

Er is veel te doen en te beleven op de Kop van Goeree .
 Goedereede b.v. is een  mooi stadje met een bijzondere toren  waar men op kan.

Dorpjes

Ouddorp heeft een gezellig centrum met veel activiteiten. Er zijn diverse supermarkten, maar ook rond de kerk worden vaak allerlei markten gehouden. Veel historische informatie  over de buurt vindt u op Geschiedenis van Ouddorp.

Goedereede is een heel historisch stadje met veel monumenten met als hoogtepunten de voormalige vuurtoren en de oude haven.De lekkerste krakelingen van het land koopt men in de Pieters traat
De vis afslag in Stellendam : er is een visrestaurant !
In Ouddorp zijn twee viswinkels en de kraam van Sperling.

Natuur

De Kop van Goeree is een verzameling van weilanden, bosjes, een elzensingel en een bloemrijke dijk rond Stellendam. Een belangrijk onderdeel van dit natuurgebied is ’t Kiekgat, een vogelrijke waterplas.

Ten noordoosten van Ouddorp liggen de Duinen van Goeree waar stuifduinen, slikken, brede stranden, slufters en bos elkaar afwisselen. Verschillende routes laten je de heerlijke kustnatuur beleven!

De Kwadehoek is een mooi natuurgebied in de buurt van het Havenhoofd

Actief zijn

Wandelen !

Direct vanuit de Zwaluwstee kunt u gebruik maken van vele fiets- en wandelroutes.

Voor de actieve sporter zijn er bij de  Brouwersdam diverse mogelijkheden om te wind- en kitesurfen. Ook kan je er Blokarten (strandzeilen). En op het Noorderstrand bij strandtent Iloon is de surfschool de Surfkaravaan.

Verder natuurlijk:

Naar het strand met de bolderwagen

Naar de jachthaven fietsen. Fietsen zijn te huur bij Akershoek in het dorp.

De deltawerken bekijken bij Stellendam

Skeeleren door de duinen over de fietspaden

Windsurfen en kite surfen op de Brouwersdam

Grotere kaart weergeven

 

Alles over het huis,de inrichting,en comfort.

Alles over de locatie en de omgeving

Bekijk de beschikbaarheid en reserveer.